Marocká královská města, krásy pohoří Ríf, hory Atlasu a saharské kasby 2025

Velký okruh Marokem

s poutavým výkladem v češtině a spolehlivými  službami
Přílet do Casablanky, odlet z Marrákeše.
Termín: 28. 4. - 7. 5. 2025
Cena: 48 600 Kč 

 

K datu 9. 10. 2024 je volný pouze jeden jednolůžkový pokoj a jedna letenka.

(V případě zájmu vypíšeme další termín na září 2025.)

 

 

 

Program zájezdu: 

28. 4. 2025 - pondělí

Sraz na letišti v Praze v 9:35.   Odlet z Prahy ve 12:35 se společností Air France , přílet do Paříže ve 14:25. Přestup a odlet do Casablanky v 18:50.  Přílet ve  21:00.  Ubytování ve 4* hotelu Barcelo v centru Casablanky.

29. 4. - úterý  

Po snídani následuje prohlídka Casablanky a návštěva krásné moderní mešity Hasana II,  třetí největší mešity na světě pro 100 tisíc věřících. Mešita byla dokončena r. 1993 a je největší atrakcí města. Okružní jízda Casablankou. Transfer do Rabatu, hlavního města Maroka a jednoho ze čtyř královských měst. Hasanova věž, mauzoleum krále Mohammeda V. a rabatská kasba Oudayas.  Po prohlídce cesta do Chefchaouen (Šafšawán). Ubytování ve 3* hotelu Vancii, večeře a nocleh.

30. 4. - středa

Po snídani prohlídka Chefchaouen, malebného modrého města s jeho barvitými trhy a uličkami. Město, které leží v pohoří Ríf je atrakcí, kterou by návštěvník Maroka neměl vynechat. Další zastávkou na dlouhé cestě do Fezu bude další královské město Meknes, kterému se přezdívá marocké Versailles. Prohlídka města: Bab Mansour - nejkrásnější marocká brána,  náměstí el Hedim a palác Dar Jamai, který býval domem sultánova vezíra. Večer příjezd do Fezu, ubytování ve 4* hotelu Nour Plazza. Večeře a nocleh. 

1. 5. – čtvrtek

Snídaně v hotelu a odjezd do centra města Fezu, duchovního centra Maroka. Fez je nejstarším marockým královským městem založeným již v 8. století. Úzké uličky města jsou živoucím muzeem. Súky, mešity, islámské školy, tradiční manufaktury, koželužny, to vše obklopené středověkými hradbami, uvnitř kterých nahrazují auta  oslíci. Celodenní prohlídka města. Marocká slavnostní večeře s kulturním programem v restauraci Palais Medina. Nocleh v hotelu Nour Plazza ve Fezu.

2. 5. - pátek

Po snídani v hotelu cesta na jih, přejezd přes Vysoký Atlas do nejexotičtější části Maroka. Kamenité náhorní plošiny se střídají s palmovými oázami a opevněnými hliněnými vesnicemi. Azrou je berberské městečko  obklopené cedrovými a borovými lesy. Zastávka v cedrových lesích, krmení opic makaků.  Cesta přes Midelt, hornické městečko, v kterém se těží minerály nabízené jako suvenýry turistům. V horách Atlasu tvoří jejich prodej významný zdroj příjmu. Erfoud -  „Brána Sahary“  je obklopen tisíci datlových palem a  opevněnými vesnicemi nazývanými v Maghrebu „ksour“.  Ubytování a večeře ve 4*  hotelu Kasbah Chergui na pokraji Sahary je samo o sobě zážitkem. Hotel je postaven a vybaven ve stylu  saharské architektury, má bazén, dobrou restauraci a rozlehlou poušť na dosah.

3. 5. -  sobota

Po snídani povede naše cesta přes saharské městečko Risani s mauzoleem zakladatele vládnoucí dynastie Alawitů. Navštívíme také dílnu, která opracovává kamenné bloky s fosíliemi trilobitů. Dalším cílem bude Tinghir, saharské obchodní centrum a důležitá oáza. Přes ulice města vede cesta k soutěsce Todra. Řeka Todra se zařezává do skalnatého území, soutěska se zužuje a lemují ji stěny vysoké až 300 metrů. Malý výlet do soutěsky a pak další cesta přes město růží Kelaa M´gouna s možností nákupu růžového oleje a dalších voňavých produktů. Údolím řeky Dades pokračuje cesta do Ouarzazate.  Ouarzazate je bodem, kde se setkávají berberské a saharské kultury, a přitahuje jako magnet filmaře. Ve zdejších filmových ateliérech se natáčelo  mnoho slavných filmů (Bible, Lawrence z Arábie, Gladiátor...) Nocleh a večeře v hotelu Riad Dar Chamaa  3*  v Ourzazate.

4. 5. - neděle

Po snídani prohlídka historické kasby Taourirt, která stojí na východním okraji Ouarzazate. Je to jedna z největších hliněných staveb v Maroku.  Přejezd Velkého Atlasu přes průsmyk Tizi-n-Tichka (2 260 m). Cestou prohlídka  Ait Benhaddou,  nejzachovalejšího a nejkrásnějšího marockého ksaru -  opevněné vesnice. Příjezd do Marrákéše, pulsující orientální metropole a královského města. Ubytování a večeře ve 4* hotelu Le Kech v Marrákéši. 

5. 5. - pondělí

Snídaně v hotelu. Prohlídka „Perly jihu“ – královského města Marrákéše. Návštěva zahrad Majorelle, mešity Koutoubija, paláce Bahia a  madrasy Ben Youssef. Marrákeš je považován za  jedno z nejkrásnějších měst světa a mnoho světově známých celebrit zde má své domy. Návštěva  berberské lékárny s účinnými přírodními léčivy a místním kořením. Odpoledne volno na tržištích kolem náměstí Džemaa el Fna.  Večeře  v typické marocké restauraci. Nocleh v hotelu Le Kech.

6. 5. – úterý

Po snídani v hotelu  odjezd z Marrákéše do oblasti Vysokého Atlasu. Údolí Imlil leží v nadmořské výšce 1800 m pod druhou nejvyšší horou Afriky Džebel Toubkal (4167 m). Dvouhodinový nenáročný výstup s místním horským vůdcem, pozvání na čaj do berberské rodiny. Chutný berberský oběd v restauraci hotelu Kasbah Toubkal s překrásným výhledem na štíty Atlasu. Návrat na základnu a odjezd zpět do Marrákeše. Večeře a nocleh v hotelu Le Kech.

7. 5. – úterý

Po snídani v hotelu  odjezd z Marrákéše, transfer na letiště v Marrákeši,  odlet v 10:30, přílet do Paříže ve 14:55, odlet z Paříže v 17:25, přílet do Prahy v 19:05.

 

Cena:  48 600 Kč

 

V ceně je zahrnuto:

letenka Praha - Paříž - Casablanka - Marrákeš - Paříž - Praha se společností Air France včetně občerstvení, zavazadla 23 kg + 8 kg, 9 x ubytování ve dvoulůžkových pokojích hotelů kategorie 3* a 4*, stravování dle programu, autokarová doprava v Maroku, veškeré vstupné dle programu , doprovod místního průvodce, doprovod českého průvodce (Ludmila Tvrdoňová), pojištění klienta proti úpadku cestovní kanceláře

V ceně není zahrnuto:

cestovní pojištění UNIQA 850 Kč, spropitné ve výši 40 EUR (vybírá se na místě), obědy a nápoje po večeři

Příplatek za jednolůžkový pokoj: 9 100 Kč


Na seznamu kulturního dědictví UNESCO
1981 – medína ve Fezu
1985 – medína  v Marrákeši
1987 – ksar Ait Benhaddou
1996 – historické město Meknes
2012 – město Rabat

 

POŘADATELEM ZÁJEZDU JE CESTOVNÍ KANCELÁŘ LUDMILA TVRDOŇOVÁ - TILIA, IČO 46949739  

 Aktualizováno: 21. 9. 2024

Fotografie: © Dreamstime.com, CK Tilia

 



Fotogalerie

Cestovní kancelář TILIA
U Hřiště 196/11,
625 00 Brno

Kontakty


Telefon:
530 311 708
Mobil:
602 851 313
E-mail:
[email protected]

Další odkazy


 


Copyright © 2022 CK Tilia | Všechna práva vyhrazena | Created by SPWeb s.r.o.