Sultanát Omán 2024 - 2 volná místa

 

Poznejte s námi tajemnou zemi pevností, hradů, rozeklaných hor a pouští. Zemi zelených oáz a bílých písečných pláží. Zemi vůní, kde je stále patrné kouzlo Orientu. Omán je také zemí vlídných a milých obyvatel, které si zamilujete. 

Termín: 13. 11. - 21. 11. 2024

Cena: 51 900 Kč

Uvolnila se 2 místa v zájezdu - 1 dvoulůžkový pokoj.

Pokud budou další zájemci o tento program, zorganizujeme další zájezd v říjnu 2024. Neváhejte nás kontaktovat. 

Program:

 

13. 11. 2024 - středa

Setkání na letišti v Praze v 6:30, odlet do Istanbulu se společností Turkish Airlines v 9:30. Přílet do Istanbulu ve 14:20, odlet do Maskatu v 19:30. 

 

14. 11. - čtvrtek

Přílet do Maskatu v 01:25. (Všechny časy jsou místní časy.)  Odjezd do hotelu Royal Tulip 5*, nocleh, snídaně. Program začíná ve 14:00 odpoledne okružní jízdou hlavním městem sultanátu Maskatem. Navštívíme muzeum Bait al Zubair, které bylo dříve rezidencí ománské aristokracie, kde se seznámíme s ománskými tradicemi a prohlédneme si zajímavé exponáty. Projdeme se kolem paláce Al Alam, kde sultán přijímá oficiální návštěvy. U paláce jsou dvě portugalské pevnosti z konce 16. století - Al Džaláli a Al Mirani. Dále povede naše cesta na starý ománský súk Matrah. Procházka po úzkých uličkách naplněných vůní kadidla a santalového dřeva, kolem obchodů plných orientálního zboží. Večeře v ománské restauraci. Návrat do hotelu, nocleh.

 

15. 11. - pátek

Snídaně v hotelu. Naše cesta Ománem povede na jih podél pobřeží Ománského zálivu nedotčeného turismem a podél rozeklaných hor hřebenu Al Hadžar. Malá přestávka v rybářském městečku Qurayyat. Zastávka u geologického závrtu Hawijat Nadžm, v jehož průzračné vodě je možno si zaplavat. Cesta pokračuje k  Wadi Tiwi, malé oáze napájené horskými prameny. Zde si uděláme malou vycházku. Odpoledne příjezd do Súru, který býval důležitým  přístavem v Zálivu. V Súru se dosud staví a jsou k vidění ománské plachetnice "dhow". Navštívíme starou loděnici, vyjdeme na vyhlídku, odkud uvidíme malebné staré město Sur jako na dlani. Ubytování a večeře ve 3* hotelu Sur Grand Hotel.  

 

16. 11. - sobota

Po snídani v hotelu odjezd do Wadi Bani Chalíd, napájeného vydatnými prameny. Údolí má po celý rok dostatek vody a tyrkysově zbarvené vodní nádrže lemované palmami lákají ke koupání, které je součástí našeho programu. Krajina se začne dramaticky měnit a odpoledne dorazíme do pouště Wahiba, která je součástí Velké ománské pouště. Tento den budeme cestovat terénními vozy. Duny se ve větru stále mění, stejně jako barvy dun. V poušti dosud žijí beduíni se svými stády velbloudů. Navštívíme jejich stany a seznámíme se s jejich kulturou. V poušti Wahiba zažijeme nefalšovanou pouštní romantiku. Večeře a nocleh jsou zajištěny v kempu  Sama al Wasil přímo v dunách. Ubytování ve vybavených dvoulůžkových chatkách s vlastní sprchou a toaletou. Noční idyla pod hvězdnou oblohou v klidu pouště vás uchvátí.



17. 11. - neděle

Snídaně v kempu, po snídani se vydáme na cestu do opevněné vesnici Al Mudajríb, která je známá velkým počtem strážních věží.  Další zastávkou bude město Bahla, které je známé jako centrum černé  magie a čarodějů. Pevnost Bahla, která městu dominuje, je největší a nejstarší ománskou pevností. Prohlídka pevnosti. Dalším cílem cesty je hrad Džabrín, unikátní stavba ze 17. století s mimořádnou výzdobou. Návštěva hradu patří k vrcholným zážitkům cestování po Ománu.  Večer dorazíme do starobylého města Nizwa. Ubytování a večeře v  příjemném 3* hotelu Nizwa Hotel Apartments

18. 11. - pondělí

Po snídani v hotelu se vydáme na proslulé tržiště města Nizwa. Nizwa je nejlepším místem pro nákup zdobených ománských dýk "chandžarů", hliněných kadidelnic a chutných datlí. Nizwa, která bývala hlavním městem první ománské dynastie a sídlem imámů, se pyšní mohutnou pevností ze 17. století, z které je nádherný výhled na celé město. Prohlídka pevnosti. Odjezd do vesnice Al Hamra na úpatí pohoří Džebel Achdar. Hliněné patrové domy v Al Hamra patří mezi nejstarší zachovalé stavby v Ománu. Návštěva Bait al Safah, unikátního ománského domu. Z Al Hamra vyjedeme v terénních vozech až k nejvyšší hoře Ománu Džebel Šams (3008 m n. m.) Samotný vrchol není přístupný, ale na jižním úbočí hory se nabízejí krásné výhledy do rozeklané horské krajiny a Velkého kaňonu. Návrat do města Nizwa, večeře a nocleh.

 
19. 11. - úterý

Po snídani  se z horské oblasti budeme ,přesouvat opět na pobřeží. Cestou zastavení ve vesnici Birkat Al Mawz, která se na seznam kulturního dědictví UNESCO dostala pro svůj důmyslný starobylý zavlažovací systém zvaný faladž. Další zastávkou bude mohutná pevnost Nachal ze 17. století, kterou si prohlédneme. Ve měste Barka navštívíme rezidenci ománských imámů Beit Na´ama. Příjezd do Maskatu, ubytování v hotelu Royal Tulip 5* , stejný hotel jako první dvě noci.  Večeře a nocleh.  

 

20. 11. - středa

Po snídani v hotelu prohlídka Velké mešity sultána Qabuse postavené k 25. výročí jeho vlády. Stavba byla zahájena v roce 1995 a dokončena o šest let později. Tato bohatě zdobená stavba je největší mešitou v Ománu s kapacitou 25 000 věřících. Seznámíme se zde s učením ibadija, třetí hlavní větví islámu, převažující právě v Ománu. (Co do velkosti je stavba 40. největší mešitou světa.) Po prohlídce mešity odjezd do Královské opery v Maskatu, pozoruhodné stavby dokončené a otevřené v roce 2011. Prohlídka s výkladem. Dalším cílem bude návštěvnické centrum známého výrobce ománských parfémů Amouage. Návrat do hotelu, volno pro závěrečné nákupy a aktivity. Večeře a nocleh v hotelu Royal Tulip.


21. 11. - čtvrtek

Transfer na letiště asi v 5:00, odlet z Maskatu v 08:05, přílet do Istanbulu ve 12:40, přílet do Prahy ve 14:35. (Všechny časy jsou místní časy).

 

Cena:   51 900 Kč

 

 V ceně je zahrnuto: 

  • letecká doprava 
  • zavazadlo 30 kg, příruční zavazadlo 8 kg
  • doprava minibusem, dne 16. 11. a při výletu do hor 18. 11. 2024 bude doprava zajištěna terénními vozy
  • 8 x ubytování ve dvoulůžkových pokojích s příslušenstvím v hotelích dle uvedené kategorie
  • polopenze (snídaně a večeře) dle programu
  • vstupné uvedené v programu
  • doprovod českého odborného průvodce již z Prahy (Ludmila Tvrdoňová), doprovod místního průvodce v Ománu dle zákona
  • pojištění klienta proti úpadku cestovní kanceláře

 

V ceně není zahrnuto:

  • obědy (se zastávkami na oběd je v programu počítáno)
  • nápoje po večeři v hotelích
  • spropitné ve výši 40 USD (vybírá se na místě)
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 7 800 Kč
  • cestovní pojištění Uniqa nK15S - 1143 Kč
  • vízum do Ománu, ale při pobytu do 14 dnů je vízum zdarma a uděluje se přímo na letišti po příletu

 

Další důležité informace:

  • výklad v českém jazyce během celého zájezdu
  • velikost skupiny maximálně 20 osob
  • služby letecké společnosti Turkish Airlines
  • zájezd je koncipován jako poznávací zájezd s maximálním využitím času pro zážitky klientů. Nezařazujeme žádné volné dny, kterými se opticky snižuje cena zájezdu. Neplatíte již vstupné, to je zahrnuto v ceně zájezdu. Každý den máte vydatnou snídani a chutnou večeři. Destinaci se věnujeme již od roku 2010, kdy jsme do Ománu, který byl v Česku téměř neznámý, vypravili první zájezd. Omán známe a trasa zájezdu je výsledkem našich dlouholetých zkušeností. 

 

 
Aktualizace:  23. 1. 2024

 

POŘADATELEM ZÁJEZDU JE CESTOVNÍ KANCELÁŘ LUDMILA TVRDOŇOVÁ - TILIA, IČO 46949739

Fotogalerie: © CK Tilia, Dreamstime.com 

 

Cestovní kancelář TILIA
U Hřiště 196/11,
625 00 Brno

Kontakty


Telefon:
530 311 708
Mobil:
602 851 313, 602 627 290
E-mail:
tilia@ck-tilia.cz

Další odkazy


 


Copyright © 2022 CK Tilia | Všechna práva vyhrazena | Created by SPWeb s.r.o.