Jordánská duha - program pro samostatné cestovatele

Během týdenního putování po Jordánsku poznáte nejznámější turisticky atraktivní místa.

Na cestu se můžete vypravit v malých skupinách od 2 do 6 osob.

Vše pro vás zajistíme: letenky, dopravu v autech či mikrobusech, ubytování, vstupy, vízum. Pokud budete mít vlastní letenky, nevadí. 

 

Program

1. den

Přílet do Ammánu, setkání se zástupcem místní cestovní kanceláře, vyřízení víza, asistence na letišti a transfer do hotelu Sulaf Luxury Hotel 4* nebo hotel Amman West 4* v Ammánu.

 

2. den

Po snídani v hotelu prohlídka Ammánu, hlavního města Jordánského království, města s bohatou historií známého z Bible jako Rabat Amon, v římských dobách jako Philadelphia. Citadela nad městem s obnovenými stavbami z římského a byzantského období, ummájovský palác z 8. století, malé archeologické muzeum s exponáty světového významu. Odjezd do města Džeraš, starověké Gerasy. Po Petře je Džeraš nejvíce navštěvovanou a nejlépe zachovanou památkou v Jordánsku. Uvidíte Hadriánům triumfální oblouk, fórum, dvě římská divadla, obchodní třídy, chrámy boha Dia a bohyně Artemis, procesní třídu vedoucí do Artemidina chrámu. Po prohlídce Džeraše odjezd na mohutný středověký hrad Adžlún postavený nad údolím Jordánu koncem 12. století. Hrad měl sloužit k obraně proti křižákům a byl vybudován synovcem velkého muslimského vojevůdce Saladina. Hrad je opraven a v dobrém stavu. Z vrcholu věže je krásný pohled na okolní zalesněnou krajinu.  Po prohlídce odjezd k Mrtvému moři a ubytování v hotelu Ramada Dead Sea Resort 4* se soukromou pláží.

 

3. den a 4. den

Po snídani volný den u Mrtvého moře.

Mrtvé moře leží 392 m pod hladinou Středozemního  moře, je to nejhlubší bod zemského povrchu. Je dlouhé 85 km, největší šířka je 8 km, poloostrov Lissán dělí moře na dvě části. Severní bazén je až 400 m hluboký, jižní jen 6 m. Odpařování je tak silné, že voda bezodtoké pánve je nasycena až z  25 % solemi. Voda Mrtvého moře obsahuje 21 minerálů vč. magnesia, vápníku, bromu a sodíku. Dvanáct minerálů se nenachází v žádném jiném moři.

V oblasti Mrtvého moře je průměrně 330 slunečných dnů v roce. Slunce zde opaluje bez škodlivých ultrafialových paprsků, ty se zachytí ve třech přirozených vrstvách: atmosferické, vrstvě tvořené odparem minerálů a ve zvláště silné ozonové vrstvě. Vzduch je suchý, neznečištěný, bez pylů, obohacený minerály – hlavně bromem, který má zklidňující efekt. Vysoký atmosferický tlak způsobuje asi 8% zvýšení obsahu kyslíku ve vzduchu, což usnadňuje dýchání. Příznivé účinky má také minerální bahno, které se volně nachází na březích moře, obsahuje minerály a organické zbytky.

 

5. den

Po snídani odjezd do Petry. Vstup do Petry kaňonem Siq, za kterým se otevře úchvatný pohled na tzv. Klenotnici a celé město vytesané do růžových pískovcových skal. Pěší poznávání Petry. Na trase okruhu leží také  nabatejské královské hrobky, rozsáhlá nekropole, zbytky obchodních tříd, římské divadlo, nabatejské chrámy a byzanské církevní stavby. Zdatnější mohou podniknout 45minutový výstup k monumentu Ad Deir nebo na nabatejské obětiště. Odjezd do Akaby, nocleh v Akabě, letovisku u Rudého moře. Hotel Marina Plaza 4*  se soukromou pláží nedaleko hotelu. Do centra Akaby je zajištěna z hotelu doprava.

 

6. den

Po snídani volný den, rekreace na hotelové pláži u Rudého moře s bohatým podmořským životem. Nocleh v hotelu Marina Plaza.

 

7. den

Po snídani  odjezd do Wadi Rum, které nabízí neobyčejné krásné pouštní scenérie. Po příjezdu dvouhodinové safari v džípech v  krajině červených, žlutých a oranžových písků a skal. Je to krajina beduínů spojená s plukovníkem Lawrencem z Arábie, s jehož dobrodružným životem se seznámíte. Návrat do Akaby a odpočinek u Rudého moře. Nocleh v Akabě.

 

8. den

Po snídani odjezd na letiště, odlet z Ammánu.

 

 
JORDÁNSKÁ DUHA
Ceny v Kč za osobu ve dvoulůžkovém/třílůžkovém  pokoji
1. 8. - 30. 9. 2023, 16. 11. - 20. 12. 2023
velikost skupiny - počet osob
2 3 4 5 6
 16 400  14 500 14 100 12 700 12 500
příplatek večeře 1 900
příplatek 1/1 5 800

 

 
JORDÁNSKÁ DUHA
Ceny v Kč za osobu ve dvoulůžkovém/třílůžkovém  pokoji
1. 10. - 15. 11. 2023 - vrcholná sezóna
velikost skupiny - počet osob
2 3 4 5 6
 18 900  17 300 16 600 16 000 14 900
příplatek večeře 1 900
příplatek 1/1 5 800



V uvedených cenách je zahrnuto:

  • doprava v klimatizovaném autu nebo mikrobusu s doprovodem anglicky nebo rusky mluvícího řidiče (dle výběru)
  • ubytování ve dvoulůžkových (na vyžádání třílůžkových) pokojích se snídaní (7 x večeře za příplatek uvedený v tabulce = celkem 1900 Kč za 7 večeří))
  • setkání se zástupcem partnerské cestovní kanceláře po příletu, asistence na letišti
  • informační materiály

 

V uvedených cenách není zahrnuto:

  • letenka, možno zajistit již od 5 000 Kč z Vídně (Ryanair a Wizz air - létají po celý rok) nebo za dražší cenu s odletem z Prahy přes Istanbul, Ryanair z Prahy létá jen od listopadu do března.
  • je možno si též obstarat vlastní letenky
  • JORDAN PASS - 100 USD na osobu - zahrnuje vstupy do 40 památek včetně Petry (jen vstupné do Petry stojí 65 USD) a vstupní jordánské vízum. Vyřídí cestovní kancelář. 
  • safari v džípech ve Wadi Rum - 50 USD za 2 hodiny - cena za auto až pro 6 osob
  • spropitné pro řidiče
  • služby průvodce - v případě zájmu lze objednat, ceny na vyžádání (orientačně cca 120 USD za den)
  • cestovní pojištění - rádi pro Vás sjednáme

 

Další důležité informace

Na přání můžeme program zájezdu upravit dle představ klienta a předložit kalkulaci.

POŘADATELEM ZÁJEZDU JE CESTOVNÍ KANCELÁŘ LUDMILA TVRDOŇOVÁ - TILIA, IČO 46949739

 

Aktualizováno: 1. 8. 2023

 

Cestovní kancelář TILIA
U Hřiště 196/11,
625 00 Brno

Kontakty


Telefon:
530 311 708
Mobil:
602 851 313, 602 627 290
E-mail:
tilia@ck-tilia.cz

Další odkazy


 


Copyright © 2022 CK Tilia | Všechna práva vyhrazena | Created by SPWeb s.r.o.